1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (169 arvostelua. Keskiarvo: 4,22/5)

Keikauskakku on hauskannäköinen ja mehevä kakku, jonka voit valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottelemaan vieraita ja herkkuhetkiä. Valmista kevään juhlahetkiin tai juhlista arkea!

Ananas-keikauskakku
10-12 annosta

3 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl ananasmehua (säilykepurkin lientä)
150 g sulatettua voita tai margariinia

Vuokaan:
½ dl (50 g) sulatettua voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 pieni prk ananasrenkaita, valutettuna
125 g/ 75 g säilykekirsikoita, valutettuna
50 g saksanpähkinöitä rouheena

Vaahdota munat ja Siro erikoishieno sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, ananasmehu ja sulatettu voi tai margariini.
Sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Kaada vuoan pohjalle sulatettu voi tai margariini. Voitele vuoan reunat. Ripottele pohjalle fariinisokeri.
Laita ananasrenkaat vieretysten ja täytä kolot valutetuilla säilykekirsikoilla.
Rouhi päälle saksanpähkinät.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin kumoat kakun.
Kumoa tarjoiluvadille.

Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: