Miten tehdä edullinen keittiöremontti, jossa ei uusita kaikkea?

Julkaistu: 26.01.2022
Yhteistyö

Onko keittiö kulunut ja nuhjuinen, vai eivätkö edellisen asukkaan väri- ja materiaalivalinnat miellytä?

Keittiöremontti voidaan tehdä myös osittain, eli kaikkea ei tarvitse uusia kerralla. Harkituilla täsmäiskuilla keittiön ilme piristyy hyvinkin pienellä budjetilla.

Tästä artikkelista saat vinkkejä edullisen keittiöremontin tekemiseen sekä suuntaa antavaa tietoa siitä, mitä keittiön ilmeen uudistaminen maksaa.

Miten määritellään edullinen keittiöremontti?

Tyypillisesti tällaisen kevyen ehostuksen, josta kerron alempana lisää, saa jo noin tuhannella eurolla. Sinun ei siis tarvitse ottaa 15 000 euron keittiöremonttilainaa ja uusia kaikkea aina
kalusteista koneisiin.

Mikäli kuitenkin tarvitset rahoitusta, vertaa lainoja huolellisesti ja ota tarkasteluun mukaanvmyös keittiöliikkeiden sekä kodinkonekauppojen osamaksuratkaisut. Vaikka osamaksut ovat
yleensä kalliimpia, voit löytää matalan koron kampanjoita tasaisin väliajoin.

Edullisen keittiöremontin painopisteet

Täydellisen keittiöremontin yhteydessä ei laiteta kaikkea uusiksi, vaan puututaan vain niihin kohtiin, joilla on eniten merkitystä keittiön yleisilmeelle. Alta näet, mitkä kohdat kannattaa uudistaa, ja miten sen voi tehdä pienellä budjetilla.

Kaapinovet
Kaapinovilla on yllättävänkin suuri merkitys keittiön yleisilmeelle.

Jos keittiön kaapistot ovat hyvässä kunnossa ja vastaavat tarpeitasi, voit piristää keittiötä maalaamalla puiset kaapinovet. Voit tehdä sen itse, mutta tasaisin lopputulos tulee ruiskulla. Ruiskumaalauksen voi saada jo satasella tai parilla. Joissain tapauksissa voit uusia pelkät kaapinovet.

Vielä halvemmalla pääset uusimalla pelkät vetimet (pieni työ, iso vaikutus).

Entä, jos poistat kaapinovet kokonaan? Keittiön avohyllyt ovat trendikkäät, mutta siivottavaa on jatkossa enemmän.

Mikäli päädyt uusimaan keittiön kaapit kokonaisuudessaan, varaudu maksamaan pienenkin keittiön kaapeista ja niiden asentamisesta vähintään 3000 euroa.

Työtasot
Puisen työtason voi uudistaa hiomalla ja öljyämällä.

Tarvittaessa työtason voi vaihtaa, jolloin se sopii paremmin keittiön uudistuneeseen ilmeeseen. Edullisia työtasoja voi löytää esimerkiksi Ikeasta.

Välitila
Välitila voi olla joko rohkea katseenvangitsija tai hillitty tausta kaikelle muulle kauniille.

Ideoita välitason uudistamiseen pienellä budjetilla:

● Laattojen maalaus laattamaalilla
● Välitilalevyn asennuttaminen vanhan pinnan päälle
● Tapetti ja sitä suojaava lasilevy

Välitilalevyn hinta on edullisimmillaan noin 40 euroa neliö.

Seinien ja katon maalaus
Valkoiseksi maalattu katto tekee keittiöstä avaran ja valoisan.

Samalla voit maalata tai maalauttaa myös seinät. Keittiössä on lupa leikitellä väreillä, joten
seinien ei tarvitse olla valkoiset.

Seinät voi myös tapetoida, vaikka onkin vaarana, että tapetti sotkeentuu kokatessa. Jos päätät maalata pinnat, varaa sisämaaleihin ainakin sata euroa pinta-alasta ja maalin laadusta riippuen.

Lattian päivittäminen
Siisti lattia ja hyväkuntoiset lattialistat nuorentavat keittiön ilmettä.

Yksi parhaimmista lattiamateriaaleista keittiöön on kosteutta ja käyttöä kestävä laminaattilattia. Laminaatin asennus onnistuu melko helposti kokemattomammaltakin
remontoijalta, ja lattialaminaattia voi ostaa jo 10 eurolla per neliö.

Muovimattojakin näkee paljon suomalaiskeittiöissä, sillä muovimatto on halpa, ja sen voi uusia helposti myös itse.

Laattalattia on näyttävä, mutta arvokas (ja jaloille kylmä) valinta.

Mikäli keittiössä on puulattia, kannattaa harkita sen hiomista ja maalaamista. Tällä tavalla voit saada lattialle vielä reilusti jatkoaikaa.

Valaistus
Keittiöremontti on hyvä hetki uusia vanhat pistorasiat ja valaisimet.

Vanhat pistorasiat ja valaisinpistorasiat voi ehkä saada vaihdettua taloyhtiön piikkiin.

Hyvä yleisvalaistus on tärkeä turvallisuustekijä keittiössä. Valaistuksella luodaan myös viihtyisyyttä ja haluttua ilmettä.

Työvaloiksi tarvitaan kylmää ja kirkasta valoa antavia, mutta energiatehokkaita valaisimia. Niiden seuraksi voidaan lisätä tunnelmavalaisimia, kaappivalaisimia, spotteja ja lämmintä valoa antava kattovalaisin, mikä tulee ruokapöydän ylle.

Keittiössä rasva nousee ylös saakka, joten valaisimien on syytä olla helposti puhdistettavia. Edullisia valaisimia löytää kierrätyskeskuksista ja sekatavaraliikkeistä. Mikäli tarvitset sähkömiestä, varaudu vähintään 60 euron tuntiveloitukseen ja kilometrikorvauksiin.

Tekstiilit ja D-C-fix

Joskus keittiön ilmeen piristämiseen riittää pari maalipurkkia, D-C-Fix-rulla ja jokin uusi tekstiili (esimerkiksi uusi käsipyyhe tai uudet verhot).

D-C-Fixiä myydään myös staattisena muovina. Se on ikään kuin vanhaa kontaktimuovia, millä voi päällystää avohyllyt, ikkunalaudat, pöytätasot ja laatikostojen etupaneelit. Yhden rullan hinta on noin 10 euroa, ja erilaisia kuvioita on vaikka millä mitalla.

Paljonko pienen budjetin keittiöremontti maksaa?

Yllä olevia vinkkejä mukaillen voit tehdä pienen budjetin keittiöremontin esimerkiksi kerrostalokaksiossa jo 300-500 eurolla.

Jos uusit samalla joitain kodinkoneita, voi hinta tuplaantua tai jopa triplaantua. Esimerkiksi jääkaappia on vaikea löytää alle 300 eurolla, ja astianpesukoneetkin maksavat vähintään 250 euroa.

Mitä enemmän uusittavaa, sitä suuremman budjetin tarvitset. Esimerkiksi keittiön kaappien uusiminen kasvattaa hintaa vähintään kolmella tonnilla.

Jos asut taloyhtiössä, muista ilmoittaa isännöitsijälle kaikista isommista muutostöistä, kuten keittiön allaskaappien vaihtamisesta, hanan vaihtamisesta ja astianpesukoneen asentamisesta sellaiseen keittiöön, missä sille ei aikaisemmin ole ollut varausta.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä