1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (18 arvostelua. Keskiarvo: 3,78/5)

Jäikö jouluruoalta laatikkoruokia? Hyödynnä joululaatikot ja valmista mehevääkin mehevämmät sämpylät. Mausta Herbamarella ja nauti sellaisenaan tai keittoruoan seurana.

Porkkanalaatikkosämpylät
8-10 kpl

3 dl porkkanalaatikkoa tai muuta joululaatikkoa
2 dl lämmintä vettä
1 tl Herbamare yrttisuolaa
11 g kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita tai ½ dl rypsiöljyä

Hellapoliisi: Porkkalaatikkosämpylät

Laita porkkanalaatikko tai muu joululaatikko leivontakulhoon ja sekoita joukkoon lämmin vesi. Lämmitä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa. Älä kuitenkaan kuumenna.
Sekoita joukkoon Herbamare yrttisuola. Sekoita kuivahiiva ja vehnäjauhot keskenään. Vaivaa vehnäjauhot muiden ainesten joukkoon. Vaivaa lopuksi joukkoon vielä sulatettu voi tai rypsiöljy. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Pyöritä taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen tangoksi ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyöritä sämpylöiksi ja anna vielä kohota hetki liinan alla. Voitele halutessasi vedellä. Paista uunin keskiritilätasolla 225-asteessa 12-15 minuuttia.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä A. Vogel

Uusimpia Vogel reseptejä:



Tästä löydät kaikki VOGEL reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.