1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Valmista pääsiäisaterialle mureaa karitsanfileetä ja tarjoa seuraksi värikkäitä uunijuureksia. Helppoa ja suussa sulavaa.

Mureaa karitsan fileetä ja uunijuureksia
4 annosta

600 g karitsan fileetä
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
muutama varsi timjamia
mustapippuria myllystä
2 isoa keltaista porkkanaa
2 isoa oranssia porkkanaa
2 isoa violettia porkkanaa
200 g ruusukaalia, vettä + ripaus suolaa
400 g sinisiä perunoita
2 valkosipulinkynttä
3 rkl voita tai rypsiöljyä
suolaa maun mukaan

Ota liha huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen kypsennystä.
Poista mahdolliset kalvot.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne rypsiöljyn joukkoon. Riivi joukkoon timjaminlehdet ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Kääntele karitsanfilee seoksessa ja anna maustua hetki.
Käsittele kasvikset.
Kuori porkkanat ja viipaloi vinoviipaleiksi. Kiehauta ruusukaalit suolalla maustetussa vedessä pikaisesti ja valuta.
Poista päällimmäiset lehdet ja leikkaa pala kannasta pois.
Huuhtele siniset perunat ja leikkaa lohkoiksi.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla ja lisää kasvikset kuumalle pannulle. Paista hetki kovalla lämmöllä, mausta suolalla ja laita reunalliseen uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 175-200 asteessa kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
Kypsennyksen loppuvaiheessa käsittele karitsan filee.
Paista nopeasti kuumassa pannussa kauttaaltaan käännellen. Laita filee tiiviisti folion sisään ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia.
Leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoa uunijuuresten kanssa.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.