1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arvostelua, keskiarvo: 3,89 / 5)
Ladataan...

Pääsiäinen on lampaanlihan aikaa, mutta ihanalta se maistuu milloin tahansa muulloinkin.
Mikäli et löydä tuoretta lampaanlihaa, kurkista kaupan pakastealtaaseen.
Liha on upean mureaa ja marinoituna se maistuu täydelliseltä ilman kastikettakin.
Voit valmistaa kastikkeen tilalle myös valkosipulista tai yrttistä maustevoita.

Lampaan fileetä, punaviinikastiketta ja homejuustoperunoita

noin 4 annosta

500-600 g lampaan fileetä

Marinadi:
2 rkl öljyä
3/4 dl punaviiniä
1/2 tl kuivattua rosmariinia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Voita tai öljyä paistamiseen (tai voin ja öljyn seosta)
suolaa myllystä

Kastike:
3 dl vahvaa lihalientä
1 dl punaviiniä
rosmariinin oksa tai 1/4 tl kuivattua rosmariinia
1 dl kermaa + n. 1 rkl vehnäjauhoja

Homejuustoperunat:
reilu kilo perunoita
2-3 rkl öljyä paistamiseen
2-3 dl kuohu-, tai ruokakermaa
1 prk (125 g) pehmeää Aura-juustoa (levite)
suolaa tarvittaessa

Lisäke:
1-2 rkl öljyä
150 g sokeriherneenpalkoja
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
300/150 g Kolatun Yrtti Wilhelmina salaattijuustoa tai muuta salaattijuustoa
valutettuna

Poista lihasta mahdolliset kalvot.
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita liha marinoitumaan esimeriksi tiiviiseen muovipussiin yön yli. Kääntele fileitä välillä.

Aloita varsinainen ruoanlaitto perunoista.
Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele perunaviipaleita muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä.
Lisää kerma ja Aura-juustolevite, kuumenna. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.

Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kypsennystä. Valuta ylimääräinen marinadi pois.
Paista fileisiin kaunis pinta molemmin puolin öljyssä tai voissa ja suolaa fileet lopuksi.
Nosta fileet uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa 10-15 minuuttia riippuen lihan paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta.

Valmista kastike samalla.
Mittaa kasariin vahva lihaliemi ja punaviini, sekä rosmariinin oksa tai kuivattua rosmariinia. Keitä lientä ”kasaan,” noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä, eli kunnes nesteestä osa haihtuu pois. Poista rosmariinin oksa. Sekoita kerman joukkoon vehnäjauhot ja valuta seos ohuena nauhana höyryävään liemeen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.

Paista lopuksi nopea lisäke.
Kuumenna öljy pannulla ja paista sokeriherneenpalkoja ja hienonnettua valkosipulia hetki.
Lisää lopuksi joukkoon valutettu salaattijuusto ja kuumenna pikaisesti.

Tarjoa murea lampaanfilee punaviinikastikkeen, homejuustoperunoiden ja lämpimän lisäkkeen kanssa.