1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Karitsanjauhelihaa löytyy useista kaupoista ainakin pakastealtaasta, jos ei tuoreena. Maku on mukavan mieto, mutta kuitenkin hieman erilainen. Mausteeksi sopii erilaiset yrtit ja itämaiset mausteet. Jauhelihahan on tunnetusti edullista ja sopivaa ruokaa lapsiperheissä. Karitsanpaistijauheliha maksaa noin neljä euroa/ 400-500 grammaa.

Karitsapyyt

1 dl couscousia
2 dl vettä tai kermaa
1 muna
400 g karitsan paistijauhelihaa
ripaus suolaa
1 tl kuivattua salviaa
tilkka öljyä
1 rkl jeeraa
1/2 – 1 rkl garam masalaa
1 punasipuli silppuna 

Mittaa couscous ja neste hetkeksi kulhoon turpoamaan. Lisää jauheliha, muna, suola ja salvia.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, kääntele jeeraa ja garam masalaa hetki, lisää silputtu punasipuli. Kuullota aineksia vielä hetki. Jäähdytä ja lisää kulhoon, jossa on muut aineet.

Sekoita tasaiseksi ja muotoile pötköiksi.

Paista 200-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia tai paista pannussa rasvassa.

Tarjoa lisäksi valkosipulilla ja paprikajauheella maustettua majoneesia.