1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Karitsanpaisti on pääsiäispöydän kruunu. Tarjoa seuraksi valkosipulilla maustettuja juureksia.
Valmista valeluliemi ja valele paiston aikana.

Karitsanpaisti
4-5 annosta

1,3 kg karitsan luuton paisti
1 tl suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen

Liemi:

2 dl colajuomaa
½ dl kirsikkamehua
2 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
1 tl rosmariinia

Suolaa karitsan paisti ja rouhi pinnalle mustapippuria. Sulata voi pannulla ja ruskista paisti käännellen.
Mittaa colajuoma, kirsikkamehu, soijakastike ja hienonnetut valkosipulinkynnet kulhoon. Rouhi joukkoon mustapippuria ja sekoita joukkoon vielä rosmariinia.
Kiehauta lientä hieman kasaan.
Valele lientä paistin päälle useita kertoja paiston aikana. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja laita paisti vuokaan. Nosta leivinpaperia paistin suojaksi siten, että voit valella paistia paiston aikana poistamatta paistomittaria.
Paista 225-asteessa ensin 15 minuuttia.
Tiputa lämpötila 125 asteeseen. Paista, kunnes paistin sisälämpötila on 56-58 astetta.
Anna lämmön tasaantua 15 minuuttia.
Poista paistomittari vasta sitten ja leikkaa viipaleiksi.

Tarjoa seuraksi paahdettuja juureksia.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi Yhteistyössä SAGA

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.