1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua. Keskiarvo: 4,33/5)

Pääsiäinen lähestyy. Oletko jo miettinyt pääsiäisen ruokalistaa?

Mitäpä jos tarjoaisitkin alkuruoaksi parsaa ja hollandaise-kastiketta ja ihastuttaisit ruokailijat pääruoalla murealla karitsalla ja maistuvilla uunijuureksilla? Menuun sopivan jälkiruoan tarjoilen vielä ennen pääsiäistä.

Karitsan fileetä ja uunijuureksia
2 annosta

2 kpl 170 g karitsan ulkofileepihviä

Marinadi:
½ dl balsamiviinietikkaa
2 tl kuivattua rakuunaa tai rosmariinia
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Paistamiseen:
nokare voita

Lisäksi:
3 keskikokoista porkkanaa
puolikas keskikokoinen bataatti
1 keskikokoinen palsternakka
2 sipulia
nokare voita
ripaus suolaa
¾ dl tummaa siirappia
2 dl vettä

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita karitsan ulkofileepihvit joukkoon.
Kääntele marinadi pihveihin kauttaaltaan.
Anna maustua jääkaapissa suojattuna muutama tunti tai mielellään yön yli.

Ota fileepihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.

Käsittele uunijuurekset.
Kuori porkkanat, banaatti, palsternakka ja sipulit.
Leikkaa tasakokoisiksi lohkoiksi.
Kuumenna voi pannulla ja lisää kasvikset.
Kääntele hetki kovalla lämmöllä käännellen.
Mausta ripauksella suolaa ja tummalla siirapilla.
Lisää vielä vesi ja kiehauta.
Kaada kasvikset uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes ne ovat sopivan kypsiä.

Laita nokare voita pannulle ja kuumenna pannu.
Paista karitsan ulkofileepihvit molemmin puolin ja nosta pannussa 225-asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi.
Anna vetäytyä folion alla vielä noin 15 minuuttia.
Tarjoa mehevät pihvit uunijuuresten kanssa.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: