
- Annoksia: 3-4
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: perhe
Karitsakebakot
Ainekset
- karitsan jauheliha - 400 g
- kevätsipulinvarsi - 2
- valkosipulinkynsi - 2
- punainen paprika - ½
- Cajun mauste - 2 tl
- suola - ½ tl
- mustapippurirouhe
- Couscouslisäke:
- vesi - 4 dl
- kasvisfondi - ½ rkl
- couscous - 4 dl
- tomaatti - 3
- punasipuli - 1
- tuore minttu - 1 ruukku
- fetajuusto - 200 g
- limen mehu - 1
- mustapippurirouhe
- oliiviöljy - 3 rkl
- vihreä oliivi - 1 dl
Pääsiäiseen sopivat karitsakebakot maistuvat koko perheelle. Karitsanliha on mietoa ja herkullista. Sitä löydät varmimmin kaupan pakastealtaasta. Kypsennä pannulla tai uunissa. Tarjoa seuraksi nopeasti valmistuva, herkullinen couscouslisäke.
Karitsakebakot
3-4 annosta
400 g karitsanjauhelihaa
2 vartta kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
½ punainen paprika pieninä kuutioina
2 tl cajunmaustetta
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
Couscouslisäke:
4 dl vettä
½ rkl kasvisfondia
4 dl couscousia
3 tomaattia
1 punasipuli hienonnettuna
1 ruukkua minttua
200 g fetajuustoa
1 limen mehu
mustapippuria myllystä
3 rkl oliiviöljyä
1 dl vihreitä oliiveja
Laita karitsanjauheliha kulhoon ja hienonna joukkoon kevätsipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää cajunmauste, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Pyörittele tasakokoisia soikioita ja kypsennä pannulla oliiviöljyssä käännellen tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
Valmista couscouslisäke.
Kiehauta vesi ja kasvisfondi.
Sammuta levy ja lisää couscous. Anna seoksen seistä muutama minuutti.
Sekoita jyvät irtonaisiksi. Leikkaa tomaatit ja kuorittu punasipuli pieniksi kuutioiksi.
Hienonna minttu ja murusta fetajuusto.
Sekoita muiden ainesten joukkoon.
Purista joukkoon limen mehu ja mausta rouhitulla mustapippurilla.
Valuta joukkoon oliiviöljy.
Lisää lopuksi oliivit kokonaisina tai viipaleina ja sekoita ainekset.
Tarkista maku.
Tarjoa karitsakebakoiden seurana.

- Annoksia: 3-4
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: perhe
Karitsakebakot
Ainekset
- karitsan jauheliha - 400 g
- kevätsipulinvarsi - 2
- valkosipulinkynsi - 2
- punainen paprika - ½
- Cajun mauste - 2 tl
- suola - ½ tl
- mustapippurirouhe
- Couscouslisäke:
- vesi - 4 dl
- kasvisfondi - ½ rkl
- couscous - 4 dl
- tomaatti - 3
- punasipuli - 1
- tuore minttu - 1 ruukku
- fetajuusto - 200 g
- limen mehu - 1
- mustapippurirouhe
- oliiviöljy - 3 rkl
- vihreä oliivi - 1 dl
Karisakebakot ja couscous olivat oikein herkullisia! Couscousia vain oli aivan liikaa; tein aluksi kebakot 600 grammasta lihaa, ja kun couscousia jäi jäljelle, tein vielä 400 grammasta lisää kebakkoja, jonka jälkeen söin couscousia vielä kahdella aterialla tavallisen kebabin lisäkkeenä ja siltikin minun piti heittää pari desiä couscousia roskiin. Eli neljäsosa olisi riittänyt! Tein ruuan kaveriksi kermaviilikastiketta (purkki kermaviiliä, pari teelusikallista cajunmaustetta, pari teelusikallista grillimaustetta), se kruunasi ruuan!
Itse laskin että annoskoko on ihan kiva kolmelle tai neljälle henkilölle. Kypsänä se tekee couscousia 2 dl per henkilö, noin yhden tomaatin, 50 g fetajuustoa ja muutaman oliivin.
Me vissiin sitten otettiin sitä alle desi/annos, kerta siitä riitti kymmeneen annokseen ja tosiaan pari desiä meni roskiin 🙂