1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...


En ole juuri marsipaanin kanssa taiteillut, mutta nyt otin illalla marsipaanipötkön kaapista ja kokeilin syntyykö siitä mitään.

En ole koskaan ollut hyvä koristelemaan tai kouluaikoina askartelemaan, siinä mielessä olin yllättynyt miten helpon tuntuista tämä olikin. Tosin aihe ei ollut erityisen hankala. Olen siis vakuuttunut, että selkeillä ohjeilla kuka tahansa oppisi tekemään marsipaanikoristeita. Mulla sattui olemaan vain vaaleanpunaista marsipaania, joten possu oli ainut asia, joka tuli mieleen. Aikaa näiden tekemiseen meni yhteensä n. 10 minuuttia.

Ota 30 gramman pala marsipaania, pyöritä palloksi. Leikkaa pohja tasaiseksi. Tee pohjan jämäpalasta kärsä ja pienet korvat, sekä kippura saparo. Paina ne esim hammastikkua apuna käyttäen paikoilleen. Pyöräytä silmien ja kärsän kohtiin reiät hammastikulla ja laita silmiksi esim kakunkoristepipanat.

Laitan tähän samaan yhteyteen suklaan sulatuksen mikrossa. Taita suklaa paloiksi lautaselle. Omassa vuoden vanhassa mikrossani suklaan sulattaminen kestää 2 minuuttia teholla 800. Kannattaa laittaa aikaa puolisen minuuttia kerrallaan.

Halusin laittaa vielä tämän kuvan, sillä moni on arastellut ja kysellyt suklaan sulattamisesta. Huomaatteko, suklaa pysyy vielä täysin muodossaan, jopa niin, että pystytte näkemään mitä suklaata olen käyttänyt. Silti se on jo täysin sulaa, merkiksi olen sekoittanut suklaata lusikalla. Kannattaa siis kokeilla suklaan sulamista sulatuksen aikana, ettei tule sulatettua sitä liikaa ja poltettua sitä sillä tavoin.

Tässä kakku johon nuo edelliset sitten käytin. Kyseessä on oma suosikkini suklaakakuista, ihana Pirkan suklaa-unelmakakku. Päällikermaan tosin kannattaa käyttää maitosuklaata, on todella hyvää, suklaamousse taas kannattaa valmistaa taloussuklaasta, muuten maku jää liian valjuksi.

Kakun koristuksia 

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
0,5 dl konjakkia/kahviliköriä

kostutus: appelsiinimehua

Kuorrutus: 100 g talous-tai maitosuklaata+ 2dl kermaa vaahtona

Pinnalle halutessasi suklaalastuja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita varovasti muna-sokeri vaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 150-175 asteessa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Laita liivatelehdet likoamaan 5-10 minuutiksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Liuota liivatelehdet kuumennettuun konjakkiin/likööriin. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti, ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja sulatetut liivatelehdet. Sekoita vielä joukkoon valkuais- ja kermavaahdot. Jaa kakku kolmeen osaan, jotka kostutat appelsiinimehulla. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Aseta kansilevy pohjalle paistopinta alaspäin. Levitä päälle puolet täytteestä. Laita täytteen päälle kostutettu kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä. Nosta pinnalle vielä kostutettu kakun pohjaosa ylösalaisin.
Anna kakun hyytyä mielellään yön yli.

Kumoa kakku. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, lisää se vatkatun kerman joukkoon ja sekoita varovasti.

Kuorruta kakku suklaakermalla. Voit raastaa pinnalle suklaalastuja esim perunankuorimaveitsellä tai raastimella.