1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Venäläinen lohikeitto on nopeasti valmistuva ruoka, jota voit tarjota arkena ja juhlassa. Tarjoa seuraksi Salakis Ruoanvalmistusjogurttia joka pehmentää keiton makua mukavalla tavalla.

Venäläinen lohikeitto
4 annosta

1 sipuli
100 g juuriselleriä
2-3 porkkanaa
4-6 perunaa
2 rkl rypsiöljyä
1,2 l vettä
2 kasvis- tai kalaliemikuutiota
15 maustepippuria
2 laakerinlehteä
600-800 g kirjolohifilee
2 rkl tomaattipyreetä
1 sitruunan mehu
150 g cocktailkurkkuja
½ dl karpismarjoja
½-1 tl piparjuuritahnaa
(suolaa)

Lisäksi:
2 dl Salakis Ruoanvalmistusjogurttia 16% tai 24% rasvaa
tilliä tai lehtipersiljaa

Kuori ja hienonna sipuli.
Ota Ruoanvalmistusjogurtti huoneenlämpöön.
Kuori juuriselleri, porkkanat ja perunat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota ensin sipulit. Lisää muut kasvikset ja kääntele hetki kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
Lisää vesi, liemikuutiot, maustepippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
Poista kirjolohifileestä nahka ja leikkaa kala kuutioiksi.
Lisää kirjolohikuutiot ja tomaattipyree liemeen ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.
Purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää cocktailkurkut, kaprismarjat ja piparjuuritahna. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa seuraksi Salakis Ruoanvalmistusjogurttia.
Ripottele pinnalle tuoretta tilliä tai lehtipersiljaa hienonnettuna.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Salakis

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.