1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Syksyyn sopiva keitto kätkee joukon ihania kauden vihanneksia. Lisää joukkoon tai korvaa osa muilla vihanneksilla. Tulinen kasviskeitto maistuu ihanalta syystuulten tuivertaessa. Valmista kerralla reilu määrä ja nauti tuoreen leivän kanssa.

Tulinen kasviskeitto
6 annosta

½ pieni kukkakaali
½ pieni parsakaali
2 porkkanaa
1 iso sipuli
1  lehtisellerin varsi
100 g punakaalia
½ pieni kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
pieni pala habaneroa tai 1 punainen chilipaprika
muutama lehtikaalin lehti
50-100 g ruskeita herkkusieniä
3-4 rkl rypsi- tai rapsiöljyä
1 l vettä
1 tl yrttisuolaa
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 tl kuivattua timjamia
70 g tomaattipyreetä
2 ½ dl maustettua ruokakermaa
¾ dl vehnäjauhoja
tilliä tai muita yrttejä

Irrota kukkakaalista ja parsakaalista kukinnot ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi.
Kuori ja paloittele porkkanat kuutioiksi.
Hienonna sipuli ja viipaloi lehtisellerinvarsi. Leikkaa punakaali karkeaksi raasteeksi veitsellä ja hienonna valkosipulinkynnet ja Habanero tai miedompi chilipaprika. Käytä kertakäyttökäsineitä, jotta et polta sormiasi.
Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet.
Viipaloi ruskeat herkkusienet.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki käännellen. Lisää vesi, yrttisuola, maustepippurit, laakerinlehti, timjami ja tomaattipyree. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Sekoita maustetun ruokakerman joukkoon vehnäjauhot ja valuta seos höyryävän kuumaan liemeen sekoitellen.
Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Tarkista maku. Hienonna joukkoon lopuksi tilliä tai muuta yrttiä.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi
Reseptin tarjoaa:
Puhtaasti kotimainen

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.