1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Kotimaiset tomaatit maistuvat ihanilta kesäisessä kasviksia sisältävässä keitossa. Voit halutessasi lisätä joukkoon desilitran pientä pastaa.
Viimeistele maukas keitto runsaalla määrällä tuoreita yrttejä.

Tomaatti-kanakeitto
4 annosta

2 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
500 g broilerinfileesuikaleita
limepippuria myllystä maun mukaan
½ tl suolaa
1 iso sipuli
4 lehtisellerin vartta
1 paprika
100 g herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
½-1 punainen chilipaprika
8 tomaattia
1-2 laakerinlehteä
10 maustepippuria
1 l vettä
2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
2 dl makeita maissinjyviä
yhden sitruunan mehu
tuoretta korianteria, timjamia tai oreganoa

Kuumenna öljy kattilassa.
Lisää broilerinfileesuikaleet ja kääntele, kunnes ne ovat saaneet väriä kauttaaltaan.
Mausta limepippurilla ja suolalla.
Hienonna sipuli ja leikkaa lehtisellerin varret ohuiksi viipaleiksi.
Suikaloi tai kuutioi paprika.
Viipaloi herkkusienet ja hienonna valkosipulinkynnet ja chilipaprika.
Lisää ainekset kattilaan ja kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Puolita tomaatit ja poista kannat. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja lisää joukkoon yhdessä laakerinlehtien, maustepippureiden ja veden kanssa. Lisää kasvis- tai kanaliemikuutiot ja makeat maissinjyvät. Anna kiehua 10-15 minuuttia.
Purista joukkoon sitruunanmehua ja hienonna pinnalle tuoreita yrttejä.

Tarkista maku.

Vinkki! Lisää joukkoon halutessasi 200 g sulatejuustoa ja anna sulaa joukkoon.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.