1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (64 arvostelua, keskiarvo: 4,09 / 5)
Ladataan...

Herkulliset keitot maistuvat kaikkina vuodenaikoina. Eksoottisen makuinen Thai-kanakeitto on upea sellaisenaan tai erilaisin vihanneksin tai riisipastan kanssa tarjottuna. Limetinlehtiä voi ostaa hyvin varustelluista ruokakaupoista kuivattuna. Etniset kaupat myyvät limenlehtiä pakasteena.

Thaimaalainen kanakeitto
4 annosta

1-2 rkl öljyä
600 g Kariniemen Kananpojan Fileeviipaleet Mango-chili
1 rkl inkivääriä raasteena
1 sitruunaruohon tyviosa hienonnettuna
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 isoa porkkanaa suikaleina
2 rkl kuivattuja sieniä liotettuna tai 100 g tuoreita sieniä (esim. siitakkeita tai kiinalaisia sieniä)
6 limetinlehteä
1-2 pientä chilipaprikaa
1 rkl fariini- tai muscovadosokeria
5 dl vettä + 1 kanaliemikuutio
1 prk kookosmaitoa
kalakastiketta maun mukaan
tuoretta korianteria

Kuumenna öljy kattilassa.
Paista Kananpojan fileeviipaleet kauttaaltaan.
Lisää inkivääriraaste, hienonnettu sitruunaruohon tyviosa, hienonnettu valkosipuli ja porkkanasuikaleet, kääntele hetki kuumassa kattilassa.
Lisää joukkoon liotetut ja vedestä puristetut sienet tai tuoreet sienet, sekä hienonnetut limetinlehdet ja hienonnetut chilipaprikat. Leikkaa chilit kertakäyttöhansikkaat kädessä ja poista siemenet.

Lisää myös fariini- tai muscovadosokeri, vesi, liemikuutio ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia. Mausta kalakastikkeella maun mukaan.
Tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella korianterilla.

Vinkki!
Voit halutessasi tarjota keiton kanssa riisipastaa tai nuudeleita, sekä lisätä joukkoon esimerkiksi bambunversoja tai mungpavun ituja.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
thai-kanakeitto

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.