1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (127 arvostelua, keskiarvo: 3,92 / 5)
Ladataan...

Suppilovahverokeitto lämmittää kylmänä talvipäivänä.
Kevyet keitot maistuvat ennen raskaita jouluruokia ja tietysti syksyllä suppilovahveroiden sesonkina.

Suppilovahverokeitto
4-5 annosta

50 g voita tai margariinia
1 sipuli
2 tl sokeria
1 l suppilovahveroita (hienonna halutessasi)
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kuohukermaa
mustapippuria
(ruohosipulia tai persiljaa)

Sulata voi kattilassa.
Kuullota sipulia hetki.
Lisää joukkoon sokeri ja suppilovahverot.
Kääntele hetken aikaa, kunnes sienet pehmenevät ja menevät kasaan.
Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja kääntele sienten joukkoon.
Lisää vesi ja kasvisliemikuutio, sekä kerma.
Hämmennä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
Mausta mustapippurilla.
Tarkista maku.
Ripottele pinnalle halutessasi ruohosipuli- tai persiljasilppua.