1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 4,80 / 5)
Ladataan...

Syksyn kurpitsat kannattaa hyödyntää erilaisiin keittoihin, patoihin ja lisäkkeiksi. Samettisen pehmeä kurpitsakeitto on mainio tarjottava alkuruoaksi ja kevyeksi lounaaksi. Kokeile erilaisia kurpitsoja.

Spagettikurpitsasosekeitto
4 annosta

n. 1,8 kg spagettikurpitsaa tai muuta kurpitsaa
1 iso sipuli
vettä
2 rkl kasvisfondia
150-200 g sulatejuustoa tai kermaa
mustapippuria myllystä

Pinnalle:
pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä

Kuori kurpitsa työlaudalla terävällä veitsellä. Koverra pois siemenet ja leikkaa hedelmäliha paloiksi.
Laita palat kattilaan ja paloittele joukkoon kuorittu sipuli.
Laske päälle vettä sen verran että kasvikset peittyvät.
Lisää joukkoon kasvisfondi.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kurpitsapalat pehmenevät.
Valuta keitinliemi talteen.
Soseuta kurpitsat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja lisää keitinlientä kunnes saat sopivan sakean keiton. Lisää joukkoon sulatejuusto tai kerma ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä, pyöräytä tasaiseksi.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa fondia tai suolaa ja halutessasi kuivattuja tai tuoreita yrttejä.
Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä ja ripottele keiton päälle.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.