1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)

Kokeilin uutta Kermansaven HOTPOT-pataani. Pata on liekinkestävää keramiikkaa, sitä voidaan perinteisestä kivitavarasta poiketen käyttää myös liedellä.
Tein keiton tällä kertaa uunissa. Aikaa kului noin puolitoista tuntia, joten ruoan kypsyessä voi rauhallisin mielin lähteä vaikka pienelle kävelylenkille raikkaaseen talvisäähän.
Keiton seurana söimme retkeilijöille markkinoituja Tuorejuusto ja pippuri voileipiä , jotka olivat tosi herkullisia.

Siskonmakkarakeitto uunissa

500 g perunoita
150-200 g sipulia
150 g maa-artisokkaa
200 g porkkanaa
100 g juuriselleriä
25 g kuivattuja tomaattilastuja
n. 1 l vettä
20-30 viherpippuria
2 Maggi valkosipuli-persilja Fondi-kuutiota
1 prk tomaattipyrettä tai n. 1/2 dl ketsuppia
1 pkt siskonmakkaroita
persiljaa

Kuori ja kuutioi perunat, lohko kuoritut sipulit.
Kuori maa-artisokka, porkkanat ja juuriselleri, leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Laita ainekset HotPot-pataan, lisää kuivatut tomaattilastut, vesi, murskatut viherpippurit ja fondikuutiot.
Kypsennä ruokaa 200 asteisessa uunissa, kunnes juurekset tuntuvat melkein kypsiltä.
Lisää joukkoon tomaattipyre ja siskonmakkarat, jatka kypsennystä vielä niin kauan, kunnes makkarat kypsyvät.
Ripottele joukkoon silputtua persiljaa. Tarkista maku.