1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua. Keskiarvo: 4,50/5)

Milloin viimeksi olet valmistanut herkullisen perinteisen lohikeiton?
Täyteläinen keitto on saanut pinnalleen rapeaksi paistettuja Maalahden Limpusta valmistettuja krutonkeja, jotka kruunaa tämän saaristolaisherkun. Voit tarjota krutongit erikseen, jolloin jokainen saa leipäpalat varmasti rapeina. Maalahden Limppu on juureen valmistettu mehevä leipä, joka sopii nautittavaksi läpi vuoden.

Perinteinen lohikeitto
4 annosta

1 kg perunoita
1 iso sipuli
2-3 porkkanaa
1 keskikokoinen palsternakka
1 l vettä
2 kasvisliemi- tai kalaliemikuutiota
10 maustepippuria
1-2 laakerinlehteä
700-800 g lohta tai kirjolohta
5 dl kuohukermaa
50 g voita
½-1 ruukku tilliä

Lisäksi:
8 viipaletta Maalahden Limppua
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl hienonnettua tilliä

Kuori perunat, sipuli, porkkanat ja palsternakka. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Kiehauta vesi ja kasvis- tai kalaliemikuutiot ja lisää juurekset, maustepippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset kypsyvät. Leikkaa nahaton ja ruodoton lohi kuutioiksi. Lisää kuohukerma kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon lohikuutiot, voi ja hienonnettu tilli. Kuumenna, kunnes kalat kypsyvät. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Valmista seuraksi rapeat krutongit.
Paloittele Maalahden Limppu -viipaleet pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon öljy ja hienonnettu tilli. Laita leipäkuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 200 asteessa, kunnes leipäkuutiot ovat rapeita.
Tarjoa kalakeiton seurana.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Yhteistyössä Maalahden Limppu
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.