1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelut, Keskimäärä: 4.43/5.00)
Ladataan...

Paahda paprikat uunissa tai grillissä ja valmista niistä ihastuttava sosekeitto. Voit lisätä keittoon kermaa tai sulatejuustoa pehmentämään makua.

Paprikakeitto ja paistettuja siitakesieniä
2 annosta

3 isoa paprikaa
1 punainen chilipaprika
3 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
1 dl kermaa tai sulatejuustoa
suolaa
mustapippuria
tuoretta oreganoa

Lisäksi:
2 rkl öljyä
100 g siitakesieniä
2 sipulinvartta
2 valkosipulinkynttä

Puolita paprikat ja poista siemenet. Laita ne kupera puoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Halkaise chilipaprika, mutta jätä siemenet.
Laita chilipaprika ja valkosipulinkynnet kuorineen uunipellille.
Kuori punasipuli ja laita sekin pellille.
Paahda kasviksia 250 -asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, tai kunnes paprika saa pintaansa ruskeita pilkkuja.
Kuori valkosipulit ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen.
Soseuta ja lisää joukkoon kerma tai sulatejuusto. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella oreganolla.
Pyöräytä vielä tasaiseksi ja tarkista maku.
Tarjoa lämpimänä.
Kuumenna tarvittaessa kasarissa.
Kuumenna öljy pannulla.
Lisää siitakesienet, hienonnetut sipulinvarret ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
Kääntele muutama minuutti, kunnes sienet pehmenevät.

Tarjoa sienet keiton seurana.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.