1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Kesän kasvissato on parhaimmillaan. Valmista helppotekoinen sosekeitto. Tämä keitto valmistetaan paahdetuista kasviksista. Voit paahtaa kasvikset grillissä tai uunissa. Hyödynnä jääkaapin aineksia. Ruoka saa upean tulisen aromin Herbamare Spicy -yrttiseoksesta. Mikäli et välitä tulisesta ruoasta, voit käyttää tavallista Herbamarea.

Paahdettu kasvissosekeitto
2-3 annosta

300 g kesäkurpitsaa
2 sipulia
1 punainen paprika
300 g kukkakaalia
3 rkl oliiviöljyä
1 tl Herbamare Spicy -yrttisuolaa
kiehuvaa vettä tarpeen mukaan
(hunajaa)

Pinnalle:
fetajuustoa tai vuohenjuustoa
rucolaa
pinjansiemeniä

Paloittele kesäkurpitsa ja kuori ja paloittele sipulit. Paloittele myös paprika ja kukkakaali. Laita ainekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai grilliparilalle ja sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä ja Herbamare Spicy -yrttisuolaa. Mikäli valmistat ruoan grillissä, sekoita öljy kasvisten joukkoon kulhossa ja nosta sitten kasvikset parilalle. Ripottele pinnalle Herbamare Spicy -yrttisuola. Paahda kovalla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat kauniin värisiä. Laita kasvikset tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää joukkoon kiehuvaa vettä, kunnes saat sopivan sakean keiton. Tarkista maku. Ruoan tulisuutta voit taittaa halutessasi hunajalla.
Murusta pinnalle fetajuustoa tai vuohenjuustoa. Koristele rucolalla ja pinjansiemenillä, jotka voit halutessasi paahtaa kuumalla kuivalla pannulla.
Tarjoa heti!

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä A. Vogel
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.