1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 4,40 / 5)
Ladataan...

Lempeät sosekeitot maistuvat syksyn ja talven kylmyydessä.
Tämä keitto on miellyttävän mieto ja sopii sellaisenaan tarjottavaksi tai vaikkapa illallisen alkukeittona.

Mustajuuri-perunasosekeitto
4 annosta

1 kg jauhoisia perunoita (esim. Van Gogh)
2 sipulia
500 g mustajuuria
vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
3-5 dl keitinlientä
1 rkl viherpippuria
suolaa maun mukaan

Kuori perunat, sipulit ja mustajuuret.
Paloittele ne tasakokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan.
Lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät.
Lisää kasvisliemikuutio.
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät.
Valuta keitinliemi talteen ja soseuta kasvikset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää kerma, keitinlientä tarpeen mukaan ja rouhi joukkoon viherpippureita.
Sekoita ja tarkista maku.
Lisää suolaa tarpeen mukaan.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.