1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (26 arvostelua, keskiarvo: 3,81 / 5)
Ladataan...

Minestronekeitto on ihastuttava arkiruoka, joka valmistuu vähistä aineksista. Käytä kotimaisia tomaatteja keittoon ja saat aivan omanlaisen ja herkullisen makuisen keiton. Silppua joukkoon runsaasti tuoreita kotimaisia yrttejä.

Minestronekeitto
4-6 annosta

1 kelta- tai 15 cm pala purjosipulia
2 porkkanaa
2 paprikaa
3 valkosipulinkynttä
1-2 lehtisellerinvartta
5-6 tomaattia
2-3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 ½ l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 rkl tomaattipyreetä
300 g savupalvikinkkua
2 dl rakettispagettia
mustapippuria myllystä
½ ruukkua basilikaa
½ ruukkua persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli tai halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit. Hienonna.
Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi paprika ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi ja tomaatit lohkoiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja tomaattipyree. Leikkaa savupalvikinkku suikaleiksi ja lisää liemeen yhdessä rakettispagetin kanssa. Anna kiehua, kunnes spagetti on kypsää. Rouhi joukkoon mustapippuria.
Lisää keittoon silputtua tuoretta basilikaa ja persiljaa.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.