1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 4,60 / 5)
Ladataan...

Talvipäivän ihastuttavan lempeä sosekeitto valmistetaan perunoista ja maa-artisokasta. Valmis keitto viimeistellään lämminsavulohella ja rapeilla limpputikuilla.

Maa-artisokka-perunasosekeitto, savulohta ja rapeita limpputikkuja
4-6 annosta

1 kg perunoita (jauhoinen lajike)
1 iso sipuli
700 g maa-artisokkaa tai 400 g maa-artisokkasosetta
1-2 kasvisliemikuutiota
200 g sulatejuustoa, tuorejuustoa tai kermaa
suolaa maun mukaan

Lisäksi:
200-300 g lämminsavulohta
4 viipaletta Maalahden Limppua
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä

Kuori perunat, sipuli ja maa-artisokat. Mikäli käytät valmista sosetta, tämä lisätään joukkoon myöhemmin.
Laita ainekset kattilaan ja laske päälle vettä, kunnes peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat ja maa-artisokat ovat kypsiä.
Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mikäli käytössäsi on maa-artisokkasosetta, lisää se joukkoon nyt.
Lisää sulatejuusto, tuorejuusto tai kerma ja mausta suolalla.
Mikäli keitto tarvitsee ohentaa, voit lisätä joukkoon kermaa tai kiehuvaa vettä.
Tarkista maku.

Valmista rapeat limpputikut.
Leikkaa leivät ohuiksi tikuiksi ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää leipätikut ja valkosipuli. Kääntele kuumalla pannulla, kunnes tikut ovat rapeita.

Jaa keitto lautasille, laita päälle lämminsavulohta paloiteltuna ja ripottele pinnalle rapeita leipätikkuja.

Nauti!

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Maalahden Limppu

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.