1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (42 arvostelua, keskimäärä: 4.64/5.00)
Ladataan...

Linssit ovat edullisia ja nykyisin niitä saa jo lähes jokaisesta kaupasta.
Usein pelkkä linssien huuhtelu riittää. Tarkista kunkin pakkauksen ohjeistus ennen ruoanvalmistusta.
Lisää linssejä muiden ainesten joukkoon keittoihin, patoihin, kasvispihveihin ja kastikkeisiin.
Tai valmista tämä sakea linssikeitto.

Tämä resepti on julkaistu Hellapoliisi – Opiskelijan keittokirjassa.

Linssikeitto
2-3 annosta

2 rkl rypsiöljyä
1 pieni sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ punainen chilipalko hienonnettuna
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 ½ dl punaisia linssejä
puolikkaan sitruunan mehu
50 g sulatejuustoa
mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria

Kuumenna öljy kattilassa.
Lisää sipulisilppu ja hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettua chilipaprikaa. Kääntele hetki.
Lisää vesi, kasvisliemikuutio, punaiset linssit, sitruunan mehu ja sulatejuusto.
Rouhi joukkoon mustapippuria.
Anna hautua hiljalleen kannen alla 10-15 minuuttia.
Tarkista maku.
Ripottele valmiin keiton päälle tuoretta korianteria.

Vinkit!

-Korvaa vesi osittain kookosmaidolla ja mausta curryjauheella tai vihreällä currytahnalla.
-Korvaa sulatejuusto tuorejuustolla.
-Silppua sekaan tuoreita yrttejä.

Huom! Tämä ruoka on gluteenitonta.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.