1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (17 arvostelua, keskiarvo: 4,12 / 5)
Ladataan...

Lehtikaali antaa upean värin sosekeitolle. Makuna se on kuitenkin mieto. Sulatejuusto antaa keitolle mukavan lempeän maun.

Lehtikaalikeitto
6 annosta

1 kg jauhoista perunalajiketta (punainen värikoodi)
3 keskikokoista porkkanaa
1 iso juuripersilja
125 g lehtikaalia
1 ½ l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
200 g sulatejuustoa
mustapippuria myllystä

Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja juuripersilja kattilaan.
Hienonna lehtikaalia hieman ja lisää joukkoon. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät.
Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulipaloja yhdessä fariinisokerin kanssa miedolla lämmöllä. Jätä sivuun odottelemaan.
Valuta keitinliemi talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää myös kuullotetut sipulipalat ja sulatejuusto. Mausta mustapippurilla.
Jauha tasaiseksi ja lisää joukkoon keitinlientä, kunnes saat sopivan sakean keiton. Tarkista maku.
Voit lisätä joukkoon hieman fariinisokeria ja suolaa.

Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.