1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua, keskiarvo: 3,92 / 5)
Ladataan...
Lämmin kurpitsakeitto on ihastuttava tarjottava Halloween-juhlassa ja syksyn ja talven kylminä päivinä.
Tämä resepti löytyy myös Dansukkerin sivustolta.
Kummituksen kurpitsakeitto
4-6 annosta

1 kg kurpitsaa
2-3 sipulia
3-4 valkosipulin kynttä
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl fariinisokeria
½ l vettä
½ l maitoa
2 kasvisliemikuutiota
yhden sitruunan puristettu mehu
(suolaa)
mustapippuria

Lisäksi
4-6 keitettyä munaa

8-12 mustapippuria (tai mustia oliivipaloja)

Kuori ja kuutioi kurpitsa. Silppua kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia kuumassa kattilassa öljyssä yhdessä fariinisokerin kanssa. Lisää kurpitsa, vesi, maito ja kasvisliemikuutiot.

Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kurpitsa on pehmennyt. Siivilöi liemi talteen ja soseuta kasvikset. Lisää lientä, kunnes saat sopivan sakean keiton. Lisää sitruuna mehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa joukkoon suolaa. Rouhi joukkoon mustapippuria.

Kuori kananmunat ja leikkaa alta pala, jotta kananmuna pysyy pystyssä lautasella. Tökkää silmiksi mustapippurit tai oliivinpalat. Laita kummitus syvän lautasen keskelle ja kaada keittoa ympärille. Tarjoa heti!

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.