
- Annoksia: 6
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: perheelle
Kesäpäivän gazpacho
Ainekset
- tomaatti - 500 g
- paprika - 1
- kurkku - 1
- sipuli - 1
- valkosipulinkynsi - 1-2
- punainen chilipaprika - 1
- oliiviöljy - 2 rkl
- suola
- mustapippurirouhe
- sitruunamehu - 1-2 tl
- vaalea viinietikka - (vaihtoehto)
- tomaattimehu - 2 dl
- tuore persilja
Allergeenit
- lime
- paprika
- sitruuna
Gazpacho on hellepäivän herkku. Raikas kylmänä tarjottava keitto kaipaa seurakseen vain tuoretta leipää. Tämä keitto sopii mainiosti myös kevään ja kesän juhlatarjottavaksi. Voit tarjota keiton pienistä annospikareista.
Kesäpäivän gazpacho
6 annosta
500 g tomaatteja
1 punainen paprika
1 keskikokoinen kurkku
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
pala punaista chilipaprikaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1-2 tl sitruunamehua tai vaaleaa viinietikkaa
2 dl tomaattimehua
Koristeluun:
persiljaa
Huuhtele kasvikset.
Poista tomaateista kannat, paprikasta ja chilipaprikasta siemenet ja kanta, kuori sipuli ja valkosipulinkynnet.
Laita kaikki keiton ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi.
Tarkista maku. Tarjoa kylmänä! Koristele persiljalla.
Reseptin laatinut:
Reseptin tarjoaa: