
- Annoksia: 4
- Valmistusaika: 20 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 10 minuuttia
- Annos: perheelle
Kesäkeitto
Ainekset
- vesi - 7 dl
- suola
- varhaisperuna - 7
- porkkana - 2-3
- kukkakaali - 1
- kesäsipuli - 1
- herne - 150 g
- maito - 5-6 dl
- vehnäjauho - 2 rkl
- sulatejuusto - 100-200 g
- timjami
Allergeenit
- maito
- porkkana
- raaka herne
- vehnä
Kesäkeitto on monen herkuttelijan kesän suosikkiruoka.
Makuasia on, haluaako liemen suurustaa, tai maustaa kenties sulatejuustolla.
Kasviksia voi käyttää vaihdellen kesäkurpitsasta parsakaaliin. Mausta keitto erilaisilla tuoreilla yrteillä.
Kesäkeitto
4 annosta
7 dl vettä
suolaa
7 keskikokoista varhaisperunaa
2-3 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
2 kesäsipulia varsineen
150 g herneitä
5-6 dl maitoa + 2 rkl vehnäjauhoja
(100-200 g sulatejuustoa)
timjamia tai muita tuoreita yrttejä
Kiehauta suolalla maustettu vesi. Paloittele perunat, porkkanat ja kukkakaali, silppua sipulit.
Lisää kiehuvaan veteen ensin perunat ja muutaman minuutin päästä muut kasvikset. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
Sekoita vehnäjauhot maidon joukkoon ja lisää neste ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti.
Silppua joukkoon tuoreita yrttejä.