1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (102 arvostelua, keskiarvo: 3,64 / 5)
Ladataan...

Kesäkeitto on monen herkuttelijan kesän suosikkiruoka. 
Makuasia on, haluaako liemen suurustaa, tai maustaa kenties sulatejuustolla.
Kasviksia voi käyttää vaihdellen kesäkurpitsasta parsakaaliin. Mausta keitto erilaisilla tuoreilla yrteillä.

Kesäkeitto
4 annosta

7 dl vettä
suolaa
7 keskikokoista varhaisperunaa
2-3 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
2 kesäsipulia varsineen
150 g herneitä
5-6 dl maitoa + 2 rkl vehnäjauhoja
(100-200 g sulatejuustoa)
timjamia tai muita tuoreita yrttejä

Kiehauta suolalla maustettu vesi. Paloittele perunat, porkkanat ja kukkakaali, silppua sipulit.
Lisää kiehuvaan veteen ensin perunat ja muutaman minuutin päästä muut kasvikset. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
Sekoita vehnäjauhot maidon joukkoon ja lisää neste ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti.
Silppua joukkoon tuoreita yrttejä.

Reseptin laatinut:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.