1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (42 arvostelua, keskiarvo: 3,71 / 5)
Ladataan...

Tämän maissikeiton reseptin on suunnitellut ruotsalainen huippukokki Johan Jureskog.

Kermainen maissikeitto
4 annosta

2 pakkausta GoGreen luomumaissia
3 rkl voita
1 hienonnettu sipuli
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl kanalientä (kasvisruokailija käyttää kasvislientä)
2 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
100 g Västerbottensost -juustoraastetta
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:
paahdettua maissia
ranskankermaa

Sulata voi kasarissa tai kattilassa.
Kuullota sipulisilppua hetki.
Lisää joukkoon hienonnettu valkosipulin kynsi, valutetut luomumaissit (jätä noin 1 dl halutessasi koristeluun) ja vehnäjauhot. Kääntele ainekset sekaisin.
Lisää kanaliemi, valkoviini ja hetken päästä kerma.
Kuumenna hämmennellen ja anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää joukkoon Västerbottens -juustoraaste, suola ja mustapippuria.
Kuumenna.
Tarkista maku.

Halutessasi voit paahtaa maissia kuumassa pannussa koristeeksi.
Nosta päälle nokare ranskankermaa.

GoGreen on pohjoismainen elintarvikemerkki, jonka valikoimiin kuuluu laadukkaita, ekologisesti tuotettuja kasvipohjaisia tuotteita, kuten papuja, linssejä ja muita kuivatuotteita, sekä erilaisia käyttövalmiita tuotteita. GoGreen laajentaa tuotevalikoimaansa jatkuvasti. Suomessa maaliskuun alussa kauppoihin ovat tulleet luomumaissi, luomuherneet ja luomu tomaattimurska. GoGreenin tuotteet on pakattu alumiinitölkkien sijaan ekologisempiin ja helpommin kierrätettäviin pahvipakkauksiin, joiden design on uudistettu hiljattain. Lisätietoa GoGreenistä löytyy täältä: http://www.gogreen.fi/gogreen-tietoa/gogreen-tuotemerkkin%C3%A4