
- Annoksia: 4
- Valmistusaika: 50 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 20 minuuttia
- Annos: neljälle
Kermainen juuressosekeitto
Ainekset
- palsternakka - 1
- porkkana - 5
- peruna - 5
- sipuli - 1
- juuriselleri - pala
- vesi
- kasvisliemikuutio - 1
- rakuuna - 1 tl
- mustapippurirouhe
- kerma - 2 dl
- sulatejuusto - (vaihtoehto)
- tuorejuusto - (vaihtoehto)
- suola
Allergeenit
- maito
- porkkana
- raaka porkkana
Jäikö joululta yli juureksia? Hyödynnä ne herkullisiin keittoihin. Sosekeittoihin voit kätkeä yksittäisetkin juurekset ja saat aina uudenlaisia ja ihania vaihtoehtoja.
Kermainen juuressosekeitto
4 annosta
1 iso palsternakka
5 isoa porkkanaa
5 isoa perunaa
1 sipuli
pala juuriselleriä
vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl rakuunaa
mustapippuria myllystä
2 dl kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa
(suolaa)
Kuori palsternakka, porkkanat, perunat, sipuli ja juuriselleri.
Paloittele juurekset ja laita kattilaan. Lisää vettä kunnes juurekset peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Anna kiehua kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Siivilöi keitinliemi talteen ja soseuta juurekset. Lisää joukkoon rakuuna ja mustapippuria myllystä. Lisää keitinlientä sen verran, että saat sopivan sakean keiton. Mausta tarvittaessa suolalla.