1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arvostelua, keskiarvo: 3,86 / 5)
Ladataan...

Jäikö joululta yli juureksia? Hyödynnä ne herkullisiin keittoihin. Sosekeittoihin voit kätkeä yksittäisetkin juurekset ja saat aina uudenlaisia ja ihania vaihtoehtoja.

Kermainen juuressosekeitto
4 annosta

1 iso palsternakka
5 isoa porkkanaa
5 isoa perunaa
1 sipuli
pala juuriselleriä
vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl rakuunaa
mustapippuria myllystä
2 dl kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa
(suolaa)

Kuori palsternakka, porkkanat, perunat, sipuli ja juuriselleri.
Paloittele juurekset ja laita kattilaan. Lisää vettä kunnes juurekset peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Anna kiehua kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Siivilöi keitinliemi talteen ja soseuta juurekset. Lisää joukkoon rakuuna ja mustapippuria myllystä. Lisää keitinlientä sen verran, että saat sopivan sakean keiton. Mausta tarvittaessa suolalla.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.