
- Annoksia: 8
- Valmistusaika: 20 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 10 minuuttia
Kasvis-kinkkukeitto
Ainekset
- kesäkurpitsa - 200 g
- kevätsipuli - 1 (varsineen)
- parsakaali - 100 g
- rypsiöljy - 3 rkl
- vesi - 1 ½ l
- laakerinlehti - 1-2
- kasvisliemikuutio - 2-3
- lihaliemikuutio
- Nevalan peruna kiusausperuna - 700 g
- palvikinkku - 350 g
- tomaattipyree - 70 g
- tuore persilja - 1 ruukku
- suola
Nevalan perunatuotteet helpottavat arjessa ja juhlassa. Valmiiksi kypsennetyt ja paloitellut perunat erilaisissa muodoissa tekevät ruoanlaitosta helppoa ja nopeampaa.
Satokauden kasviksista, perunasta ja kinkusta valmistettu keitto maistuu kaiken ikäisille!
Kasvis-kinkkukeitto
8 annosta
200 g kesäkurpitsaa
1 kesäsipuli varsineen
100 g parsakaalia
3 rkl rypsiöljyä
1 ½ l vettä
1-2 laakerinlehteä
2-3 kasvis- tai lihaliemikuutiota
700 g Nevalan peruna kiusausperunaa
350 g palvikinkkua
70 g tomaattipyreetä
1 ruukku persiljaa
suolaa maun mukaan
Paloittele kesäkurpitsa suikaleiksi ja hienonna kesäsipuli varsineen. Irrota parsakaali pieniksi kukinnoiksi.
Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää joukkoon kesäkurpitsa, sipuli ja parsakaali. Kääntele hetki. Lisää vesi, laakerinlehdet ja liemikuutiot. Anna kiehua noin viisi minuuttia. Lisää kiusausperunat, paloiteltu palvikinkku ja tomaattipyree. Kuumenna. Hienonna persilja ja lisää joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Vinkki! Lisää joukkoon omia suosikkikasviksia halutessasi.