1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (144 arvostelua, keskiarvo: 3,72 / 5)
Ladataan...

Metsän ihanat sienet odottavat kerääjiä. Kantarellit maistuvat usein kokemattomammallekin sienestäjälle ja ainakin ne ovat helposti tunnistettavissa.

Jo pienestä määrästä voit valmistaa maistuvan keiton, jonka seurana voit tarjota tuoretta, pehmeää leipää tai keiton päälle ripoteltuja krutonkeja.
Kantarellikeitosta saat herkullisen myös maidottomana. Käytä kerman tilalla esimerkiksi alpro soya ruoka -valmistetta ja jätä ohjeesta pois sulatejuusto tai tuorejuusto.

Kantarellikeitto
2 annosta

50 g voita tai margariinia
1 sipuli silppuna
½ l kantarelleja
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
½ kasvis-, tai kanaliemikuutio
2 dl kuohu-, tai ruokakermaa tai 2 ½ dl alpro soya kevyt ruoka
100 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
(suolaa tarvittaessa)
tuoretta persiljaa

Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulisilppua hetki.
Lisää joukkoon paloitellut kantarellit ja kääntele, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja kääntele ne sienten joukkoon.
Lisää vesi, liemikuution pala, kerma ja sulatejuusto.
Keitä miedolla lämmöllä viitisentoista minuuttia.
Tarkista maku.
Ripottele halutessasi pinnalle tuoretta persiljaa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.