1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (24 arvostelua, keskiarvo: 3,75 / 5)
Ladataan...

Meillä syödään keittoja tosi harvoin, eikä juuri nakkejakaan. Mutta koska juustot ovat ihania ja ohjeessa oli sellaista, päätin tehdä oman keittoversioni ja kylläpä siitä hyvää tulikin!

Juustoinen nakkikeitto

1,5 l vettä
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 rkl paprikajauhetta
10 mustapippuria
2 laakerinlehteä
1 rkl kuivattua rakuunaa
70 g tomaattipyrettä
200 g palsternakkaa pieninä kuutioina
200 g porkkanaa pieninä kuutioina
100 g juuriselleriä pieninä kuutioina
n. 300 g perunaa (ennen kuorimista 500 g) kuutioina
200 g parsakaalia kukinnoiksi leikattuna
100 g kevätsipulia silppuna
300 g nakkeja paloina
200 g Koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakas)
1/2 – 1 ruukullinen persiljaa silppuna

Mittaa vesi kattilaan, lisää joukkoon liemikuutiot, mausteet ja tomaattipyre, kiehauta.

Lisää kiehuvaan liemeen palsternakka, porkkana ja juuriselleri, anna kiehua viitisen minuuttia. Lisää peruna, parsa ja kevätsipuli, anna kiehua kannen alla, kunnes juurekset tuntuvat sopivan kypsiltä.

Lisää nakkipalat ja sulatejuusto. Keitto on valmista, kun sulatejuusto on liuennut liemeen.

Ripottele joukkoon persiljasilppu.

Tarkista maku.