1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (37 arvostelua, keskiarvo: 3,78 / 5)
Ladataan...

Sosekeitot ovat edullista arkiruokaa ja niitä voi muokata sesongin ja oman mieltymyksen mukaan. Hyödynnä myös valmiita juuressoseita, joita myydään kauppojen hedelmä-, ja vihannesosastoilla, tai pakastealtaissa.
Lisää joukkoon sieniä, yrttejä, maustettuja tuore-, tai sulatejuustoja ja lämmittävä keitto on valmis!

Juuressosekeitto

500 g bataattia
200 g porkkanaa
200 g palsternakkaa
100 g selleriä
200 g lanttua
100 g sipulia
vettä
1 rkl kasvisfondia
2 dl kermaa
100 g voimakkaan makuista sulatejuustoa

1 rkl margariinia tai voita
1 sipuli silppuna
1/2 litraa suppilovahveroita tai muita sieniä
yrttejä maun mukaan

Kuori ja paloittele juurekset, laita kattilaan.
Laske vettä päälle sen verran, että peittyvät.
Keitä miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Soseuta sauvasekoittimella, lisää joukkoon kasvisfondi, kerma ja sulatejuusto. Kiehauta. Tarkista maku, lisää tarvittaessa kasvisfondia.

Kuumenna rasva pannulla, paista sipulisilppua ja sieniä sen verran, että sienet pehmenevät.

Tarjoa paistettuja sieniä valmiin keiton seurana. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.