1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arvostelua, keskiarvo: 3,92 / 5)
Ladataan...

Nyt nautitaan hieman itämaista eksotiikkaa. Tämän keiton makumaailma on Thaimaasta. Keitä iso kattilallinen ja tarjoa lounaana tai vaikkapa rennoissa juhlissa.

Itämainen kana-kasviskeitto
4-5 annosta

500 g broilerin fileesuikaleita
3 keskikokoista porkkanaa
pala sitruunaruohon tyviosaa
2 cm pala tuoretta inkivääriä
2-3 cm pala kurkumajuurta
½ chilipaprika
50 g sokeriherneenpalkoja
1 punainen paprika
muutama kevätsipulinvarsi
2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
2 dl vesikastanjaa
8 dl vettä
1 prk (4 dl) kookosmaitoa
2 Herbamare -kasvisliemitiivistekuutiota
½-1 ruukku lehtikaalinlehtiä tai pieni paksoi
½-1 ruukku tuoretta korianteria

Lisäksi:
limelohkoja
Herbamare vähäsuolaista yrttisuolaa

Ota broilerinfileesuikaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Hienonna pala sitruunaruohon tyviosaa.
Kuori ja hienonna inkivääriä ja kurkumajuurta, sekä chilipaprika.
Paloittele sokeriherneenpalot halutessasi tai käytä kokonaisena.
Suikaloi tai kuutioi paprika sopiviksi suupaloiksi.
Hienonna kevätsipulinvarret.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan.
Lisää kasvikset, kääntele hetki.
Lisää vesikastanjat, vesi, kookosmaito ja Herbamare-kasvisliemitiivistekuutiot.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
Lisää lopuksi joukkoon lehtikaalinlehdet tai hienonnettu paksoi.
Kiehauta, kunnes ne pehmenevät. Tarkista maku. Lisämausta tarvittaessa vähäsuolaisella Herbamare -yrttisuolalla.
Silppua valmiin keiton joukkoon tuoretta korianteria.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

 

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.