1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (99 arvostelua, keskiarvo: 3,77 / 5)
Ladataan...

Borssikeitto on upea syksyllä tarjoiltava keitto, jonka täydentää pinnalle sulava smetananokare.

Borssikeitto
noin 4 annosta

3 rkl öljyä
800 g (= n. 4 kpl) raakoja punajuuria
1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 pieni palsternakka
1 omena
2 valkosipulinkynttä
100 g keräkaalia
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 laakerinlehti
1 tl kuivattua rakuunaa
mustapippuria myllystä
Provencen yrttejä kuivattuna
1-2 rkl punaviinietikkaa

Pinnalle:
persiljaa
smetanaa

Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
Silppua sipuli. Kuori ja suikaloi porkkanat, palsternakka ja omena.
Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta kaali karkeaksi raasteeksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota punajuuriraastetta hetki.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota muut kasvikset. Lisää punajuuriraaste joukkoon.

Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja mausteet.

Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä.

Ripottele valmiin keiton pinnalle persiljaa.

Tarjoa keiton seurana smetanaa ja tuoretta leipää.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.