1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arvostelua. Keskiarvo: 3,73/5)

Sosekeitot maistuvat kaikenikäisille ja kaikkina vuodenaikoina. Kokeile vaihdellen erilaisia juureksia ja mausta tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä.

Bataatti-juuripersiljakeitto
3-4 annosta

n. 700 g bataattia
n. 200 g juuripersiljaa
2 porkkanaa
1/2 purjosipuli
vettä niin paljon, että juurekset peittyvät
1 kasvisliemikuutio
2 1/2 dl alpro soya Ruoka tai ruokakermaa
salviaa ja timjamia
(suolaa)

Kuori ja paloittele bataatti, juuripersilja ja porkkanat.
Halkaise purjo pituussuunnassa ja pese hyvin.
Laita juurekset kattilaan ja laske päälle vettä sen verran, että juurekset peittyvät.
Lisää kasvisliemikuutio ja anna kiehua, kunnes juurekset tuntuvat pehmoisilta.
Soseuta juurekset keitinliemessä. Jos lientä on reilusti, siivilöi se talteen ja soseuta ensin juurekset ja lisää nestettä tarpeen mukaan. Lisää joukkoon alpro soya Ruoka tai ruokakerma.
Mausta salvialla ja timjamilla.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.