1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Parsakausi on parhaimmillaan. Valmista ihanat tankoparsat uunissa. Tarjoa seuraksi hollandaisekastiketta ja rapeaksi paahdettua leipää.

Uuniparsaa ja hollandaisekastiketta
4 annosta

1 nippu tankoparsaa
suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl vettä
2 munankeltuaista
200 g voita
½ sitruunamehua
ripaus suolaa

Lisäksi:

nokare voita tai oliiviöljyä
4 viipaletta vaaleaa leipää

Kuori tankoparsa varsista ja leikkaa pala kannasta pois.
Laita parsat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, kypsennä 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Rouhi pinnalle suolaa myllystä.
Käytä haudekattilaa tai laita kaksi kattilaa päällekkäin. Laita alimpaan vettä ¾ kattilasta. Laita päällimmäiseen kattilaan valkoviinietikka, vesi ja munankeltuaiset.
Vatkaa, kunnes seos sakenee.
Lisää joukkoon paloiteltu voi ja sekoita. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella suolaa.
Paahda leipäviipaleet kuumalla pannulla voissa tai oliiviöljyssä.
Laita paahdetun leivän päälle tankoparsaa ja hollandaisekastiketta.
Tarjoa heti!

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi Yhteistyössä SAGA

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.