1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua. Keskiarvo: 4,88/5)

Oletko jo kokeillut tempeä?
Kasviproteiinien aatelinen valmistetaan soijapavuista ja sen rakenne ja suutuntuma on miellyttävä. Tempen voit maustaa makusi mukaan miedoksi tai tuliseksi. Kokeile helppotekoinen tempecurry. Voit käyttää edelliseltä aterialta ylijääneitä keitettyjä perunoita tai korvata ne halutessasi jollakin muulla kasviksella.

Tempecurry
2 annosta

1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 tl tuoretta inkivääriä
100 g vihreitä papuja
8-10 kpl miniluumu- tai kirsikkatomaattia
250 g tempeä
2 rkl chili-yrttiöljyä
2-3 rkl vihreää tai punaista currytahnaa
2 keitettyä porkkanaa
3 keitettyä perunaa
2-3 dl kookosmaitoa
2-3 limenlehteä
(suolaa tarvittaessa)
(1 limen mehu)

Kuori ja hienonna salottisipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri.
Poista pavuista kannat ja leikkaa muutamaan osaan.
Paloittele tempe kuutioiksi.
Kuumenna chili-yrttiöljy wokkipannussa ja lisää salottisipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kääntele hetki ja lisää pavut, sekä hetken päästä tomaatit ja tempe.
Lisää currytahna ja kääntele aineksia hetki kuumalla pannulla.
Lisää keitetyt ja paloitellut porkkanat ja perunat, sekä kookosmaito. Murenna joukkoon kuivatut limenlehdet pieniksi muruiksi. Poista kovat lehtiruodit. Anna kiehua hetki. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Lisää joukkoon halutessasi limen puristettua mehua.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.