1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (50 arvostelua, keskiarvo: 4,10 / 5)
Ladataan...

Soijarouheesta ja linsseistä valmistat ravitsevan ja maistuvan kasvislasagnen.
Linssien tilalla voit käyttää myös vaikkapa papuja.

Soijarouhe-linssilasagne
4-5 annosta

2 rkl öljyä
1 iso sipuli silputtuna
2 porkkanaa suikaleina
1 palsternakka suikaleina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl tummaa soijarouhetta
170 g/ 285 g vihreitä kypsiä linssejä, valutettuna
500 g tomaattimurskaa
5 dl vettä
70 g tomaattipyreetä
1 rkl oreganoa tai basilikaa kuivattuna
1 ½ tl suolaa tai maun mukaan

Juustokastike:
50 g voita tai margariinia
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
ripaus suolaa
150 g juustoraastetta

Lisäksi:
6 lasagnelevyä

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon silputtu sipuli.
Kääntele hetki ja lisää joukkoon porkkana- ja palsternakkasuikaleet, sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Lisää soijarouhe ja valutetut linssit, sekä tomaattimurska, vesi, tomaattipyree, oregano tai basilika, sekä suola. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia ja tarkista maku.
Lisää mausteita tarvittaessa.

Valmista juustokastike.
Sulata voi tai margariini kattilassa.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot, mutta älä ruskista.
Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Mausta suolalla ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Jaa kastikkeet ja lasagnelevyt kerroksittain uunivuokaan siten, että laitat ensin soijarouhe-linssikastiketta, sitten juustokastiketta ja lopuksi lasagnelevyjä.
Toista kerrokset. Jätä pinnalle kerros juustokastiketta.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.