1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 3,20 / 5)
Ladataan...

Soijatuotteet kuuluvat useimpien kasvisruokailijoiden ruokavalioon.
Niistä voit valmistaa kastikkeet, keitot ja paistokset. Korvaa ruokien broileri tai liha soijasuikaleilla. Soijasuikaleet ovat melko mauttomia, joten voit maustaa ruokaa reilulla kädellä.

Soija-makaronilaatikko


Soija-makaronilaatikko

noin 6 annosta

n. 125 g soijasuikaleita
1 1/2 dl hyvin vahvaa kasvislientä
3-4 dl makaronia
1 rkl öljyä
1 iso sipuli silppuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl currya jauheena
150 g härkäpapuja paloiteltuna
1 punainen paprika suikaleina
2 porkkanaa suikaleina
100-150 g kirsikkatomaatteja

5 dl vettä +1 dl soijajauhoja TAI 5 dl maitoa + 3 munaa
suolaa
currya

Keitä soijasuikaleita vahvassa kasvisliemessä 5-10 minuuttia, valuta.
Keitä makaronit ja valuta.

Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulia ja valkosipulia hetki, lisää curry, härkäpavut, paprika ja porkkanat. Sekoittele minuutti-pari. Lisää joukkoon soijasuikaleet.

Kaada seos uunivuokaan.
Sekoita keskenään vesi ja soijajauhot, tai maito ja munat, mausta suolalla ja currylla.
Kaada liemi vuokaan ja kypsennä 175-200 asteessa, kunnes liemi hyytyy.

Tarjoa salaatin tai juuresraasteen kanssa.