1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua, keskiarvo: 4,17 / 5)
Ladataan...

Kotimaisista kasviksista valmistat hyvän mielen lasagnen. Kasvihuoneista kerätty sato on puhdasta ja lähellä tuotettua ruokaa. Mitkä värit, maut ja aromit!
Ja kotimainen chilipaprika! Se vasta hyvää onkin!

Satokauden kasvislasagne
4-6 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 chilipaprika
½ keskikokoinen kesäkurpitsa
200 g herkkusieniä
1 punainen paprika
5-6 tomaattia lohkoina
2-3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
200 g sulatejuustoa
½ dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 ruukku tuoretta basilikaa
150 g juustoraastetta

Lisäksi:
6 kpl pinaattilasagnelevyjä
100 g juustoraastetta

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakka. Hienonna chilipaprika. Paloittele kesäkurpitsa, herkkusienet ja paprika. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
Kuumenna öljy isossa wokkipannussa tai kattilassa.
Lisää kasvikset ja kääntele kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, vesi ja kasvisliemikuutio, sekä sulatejuusto. Anna kiehua hetki. Sekoita vehnäjauhot ja vesi keskenään ja valuta höyryävään nesteeseen. Kiehauta. Tarkista maku. Hienonna joukkoon basilikaa ja lisää vielä juustoraaste.
Laita kerros kastiketta uunivuoan pohjalle. Levitä päälle lasagnelevyjä ja toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Jätä päällimmäiseksi kastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 40-50 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.