1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (36 arvostelua, keskiarvo: 4,08 / 5)
Ladataan...

Lukija esitti toiveen punajuuresta ja vuohenjuustosta valmistetusta joululaatikosta. Tein ohjeen porkkanalaatikkoa tuunaten. Voimakkaamman makuinen laatikko syntyisi lanttulaatikon tapaan ilman riisipuuroa. Käyttäkäähän luovuttaanne ja valmistakaa kumpaa tahansa, maku on miellyttävä ja sopii mainiosti jouluun.

Punajuuri-vuohenjuustolaatikko
8-15 annosta

3 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 l maitoa
1 kg punajuurisosetta ( n. 1,3 kg punajuuria kuorineen)
4 munaa
1 rkl suolaa
1 tl timjamia
1/2 dl siirappia
200 g vuohenjuustoa paloina
mustapippuria myllystä

Mittaa kattilaan puuroriisi ja vesi.Anna kiehua hiljalleen, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
Lisää maito ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes maito on imeytynyt riiseihin ja riisipuuro on valmis.
Keitä punajuuret kuorineen kiehuvassa vedessä ja kuori kypsänä.
Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää riisipuuron joukkoon punajuurisose, munat, suola, timjami, siirappi ja vuohenjuusto paloiteltuna.
Mausta vielä mustapippurilla.

Laita seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin tunti.