1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskimäärä: 4.43/5.00)
Ladataan...

Punajuuri ja homejuusto sopivat yhteen. Tästä kombosta valmistat makoisan jouluaterian muiden perinteisten laatikkoruokien rinnalle. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja säästyt turhalta tiskaukselta. Jouluna jääkaappitila on usein vähissä ja voit myös helposti irrottaa jäähtyneeen ruoan vuoasta leivinpaperilla suoraan jääkaappiin ja suojata foliolla.
Näin säästät tilaa muille tarvikkeille.

Punajuuri-homejuustovuoka
1 uunivuoka

1 kg punajuurisosetta
1 dl korppujauhoja
2-3 dl punajuurimehua tai kermaa
2 munaa
1 dl siirappia
1 tl suolaa
100 g sinihomejuustoa murustettuna
ripaus kuivattua timjamia tai rakuunaa

Käytä valmista punajuurisosetta tai keitä noin 1,3 kiloa tuoreita punajuuria suolalla maustetussa vedessä. Kuori punajuuret kypsinä ja soseuta sauvasekoittimella.
Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon punajuurimehu tai kerma. Anna turvota noin viisi minuuttia.
Lisää rikotut munat, siirappi, suola, sinihomejuustomuru ja kuivatut yrtit.
Sekoita joukkoon vielä punajuurisose.
Tarkista maku.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä 175-200 -asteisessa uunissa noin tunti.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.