1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskimäärä: 4.80/5.00)
Ladataan...

Jouluna jääkaappitilat tuppaavat loppumaan herkästi, kun tarjolla on useita laatuja tarjottavaa. Koska jouluruokaa syödään usein pitkän kaavan mukaan, on ruokamyrkytyksen vaara olemassa, jos ruokia säilytetään tunteja huoneenlämmössä, laitetaan uudestaan kylmään ja toistetaan tämä useana päivänä.

Leivinpaperin avulla voit osastoida uunivuokia ja valmistaa useampaa joululaatikkoa samaan uunivuokaan. Voit valmistaa joululaatikot jokaiselle tarjoilupäivälle omiin vuokiin. Näin vuoat säilyvät siisteinä ja vievät myös pöydässä vähemmän tilaa. Katso kuinka hauskalta vuoka näyttää!

Lisäksi leivinpaperi pitää vuoan puhtaana ja tiskaus on helppoa.

Punajuuri-homejuustolaatikko ja bataattilaatikko

Punajuurilaatikko
10 annosta

1 kg punajuurisosetta TAI 1,3 kg punajuuria, vettä + ripaus suolaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kuohukermaa
1 muna
¾ dl siirappia tai hunajaa
1 tl suolaa
100 g homejuustomurua

Bataattilaatikko
10 annosta

1 kg bataattisosetta TAI 1,3 kg bataattia, vettä + ripaus suolaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kuohukermaa
1 muna
¾ dl siirappia tai hunajaa
1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää TAI kanelia

Pinnalle:

korppujauhoja
voinokareita

Punajuuri ja bataattisoselaatikko

Sekoita punajuurisose, korppujauhot, kerma, muna, siirappi tai hunaja ja suola keskenään.
Sekoita joukkoon vielä homejuustomurua.
Sekoita bataattisose, korppujauhot, kerma, muna, siirappi tai hunaja ja suola keskenään.
Taittele leivinpaperista sopivan kokoiset osiot uunivuokaan, jaa seokset eri osastoihin ja ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.
Kypsennä joululaatikoita 175-200 -asteisessa uunissa noin tunti.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi Yhteistyössä SAGA

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.