Punajuuri-härkisburgerit

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

A vogel logo A vogel logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6-8 annosta
  • 2 ½ dl Biotta Punajuuritäysmehu
  • 25 g tuore hiiva
  • ½ tl suola
  • 6 dl vehnäjauho
  • ½ dl rypsiöljy
Voiteluun
  • 2 rkl siirappi
  • 2 rkl vesi
Täyte
  • 500 g härkis
  • Biotta Tomaattitäysmehu
  • 4 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chilipaprika
  • 2 rkl sinappi
  • 1 rkl ketsuppi
Lisäksi
  • 2 pkt halloumijuusto
  • 2-3 tomaatti
  • 2 punasipuli
  • 1 ruukku tuore korianteri
Chilihummus
  • 1 tölkki kikherne
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl tahini
  • 1 ½ tl juustokumina
  • ¾ dl oliiviöljy
  • seesamiöljy
  • suola
  • mustapippurirouhe
  • 2 valkosipulinkynsi
  • ½ punainen chilipaprika

Valmista upean pinkit härkisburgerit ja tarjoa nämä trendikkäät pikkusuolaiset vaikkapa illanistujaisissa.

Punajuuri-härkisburgerit
8-12 annosta

2 ½ dl Biotta Punajuuritäysmehua
25 g tuoretta hiivaa
½ tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä

Voiteluun:

2 rkl siirappia
2 rkl vettä

Täyte:
500 g Härkistä
4 dl Biotta Tomaattitäysmehua
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipaprika
2 rkl sinappia
1 rkl ketsuppia

Lisäksi:
2 pkt halloumi-juustoa
2-3 tomaattia
2 punasipulia
tuoretta korianteria

Chilihummus:
1 tölkki (380/230 g) kypsiä kikherneitä
½ sitruunanmehu
2 rkl tahinia
1 ½ tl juustokuminaa
¾ dl oliiviöljyä tai seesamiöljyä
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
2 valkosipulinkynttä
½ punainen chilipaprika

Lämmitä punajuurimehu kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja suola. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot ja rypsiöljy. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi. Jaa tasakokoisiin paloihin ja pyöritä sämpylöiksi.
Kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
Voitele leivät siirappi-vesiseoksella ja paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Valmista täyte. Laita härkis, tomaattimehu, hienonnetut valkosipulinkynnet, hienonnettu chilipaprika, sinappi ja ketsuppi kattilaan ja kuumenna.
Viipaloi halloumijuusto, tomaatit ja punasipuli.
Kuumenna halloumijuusto molemmin puolin pannulla. Hienonna korianteria tai ota korianterinvarsia sivuun.
Valmista kastikkeeksi chilihummusta.
Valuta kikherneet ja laita kulhoon.
Purista joukkoon sitruunanmehu.
Lisää tahini, juustokumina, oliivi- tai seesamiöljy, suolaa, mustapippuria, valkosipulinkynnet ja chilipaprika, josta on poistettu siemenet.
Jauha tasaiseksi sauvasekoittimella.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
Kokoa burgerit härkiksestä, halloumista, tomaatista, punasipulista ja chilihummuksesta.

Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä