1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Portobellosieni on aromaattinen iso herkkusieni, josta valmistat upean kasvishampurilaisen. Valmista pannulla tai kokoa perhe tai ystävät grillin äärelle. Käytä upeita kotimaisia kasviksia ja yrttejä.

Portobelloburgerit
4 annosta

8 samankokoista portobellosientä

Kasvispihvit:
100 g ruskeita tai valkoisia herkkusieniä
2 pientä porkkanaa
1 pieni sipuli
½ kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
1 muna
2 rkl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen

Jogurttikastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
2 tl piparjuuritahnaa tai wasabia
Thai basilikaa muutama varsi

Minttu-etikkakurkut:
10 cm pala kurkkua
1-2 rkl väkiviinaetikkaa
ripaus sokeria
tuoretta minttua

Lisäksi:
1 pkt halloumijuustoa
4 salaatinlehteä
2 tomaattia

Hienonna herkkusienet muruksi.
Kuori ja raasta porkkanat ja sipuli. Raasta myös kesäkurpitsa ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita ainekset kulhoon ja ripottele pinnalle suola. Anna seistä hetki ja purista ainekset siivilässä niin, että ylimääräinen neste lähtee pois. Sekoita sitten joukkoon muna ja vehnäjauhot. Muotoile taikinasta tasakokoisia pihvejä ja paista pannulla öljyssä molemmin puolin kypsäksi.
Sekoita jogurtin joukkoon piparjuuritahna tai wasabi, sekä hienonnettu Thai-basilika. Tarkista maku.
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.
Sekoita joukkoon väkiviinaetikka, sokeri ja hienonnettu minttu.
Leikkaa halloumi-juusto viipaleiksi ja paista kauniiksi molemmin puolin pannulla tai grillissä.
Ota sivuun salaatinlehtiä ja viipaloi tomaatit.
Paista portobellosienet pannulla öljyssä tai grillaa kauniiksi.
Laita toisen sienen päälle kasvispihvi, jogurttikastike, salaattia, tomaattia ja minttukurkkuja. Nosta päälle toinen sieni.

Tarjoa heti.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.