1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 4,38 / 5)
Ladataan...

Härkiskrepit sopivat lounaaksi ja illanistujaisten pikkusuolaiseksi.
Ota myös evääksi työpaikalle!

Pinaattiset härkiskrepit
8 kpl

5 dl maitoa
2 munaa
½ tl suolaa
1 ½ dl spelttijauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai ¾ dl rypsiöljyä
150 g sulatettua pinaattia

Täyte:
2 rkl öljyä
1 iso paprika
2-3 punasipulia
1 punainen chilipaprika
2-3 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 fenkoli
250 g härkistä
285 g luomupapumix -säilykettä
200 g miniluumutomaatteja
200 g tomaattimurskaa
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
kirveliä tai muuta yrttiä

Lisäksi:
ituja tai muita versoja
(juustoraastetta)

Sekoita maito, munat, suola, spelttijauhot, vehnäjauhot, sulatettu voi tai rypsiöljy ja pinaatti keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Anna mielellään turvota noin puoli tuntia ennen paistamista. Paista kuumalla pannulla isoiksi räiskäleiksi.
Valmista täyte.
Paloittele paprika, leikkaa punasipulit lohkoiksi, hienonna chilipaprika ja valkosipulinkynnet ja
paloittele fenkoli pieniksi paloiksi.
Valuta luomupapumix. Puolita miniluumutomaatit.
Kuumenna öljy pannulla. Laita pannulle ensin paprika, punasipuli, chilipaprika, valkosipuli, fenkoli ja mimiluumutomaatit.
Kääntele kovalla lämmöllä hetki. Lisää tomaattimurska, mustapippuri ja suola. Lisää vielä härkis ja kuumenna. Tarkista maku.
Jaa seos räiskäleille ja tarjoa seuraksi tuoreita yrttejä, ituja tai versoja ja halutessasi juustoraastetta.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.