1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (35 arvostelua, keskiarvo: 3,89 / 5)
Ladataan...

Paistettua paksoita ja valkosipulia

Paksoita myydään isommissa marketeissa, mutta tätä, kuten kaikkia muitakin aasialaiseen ruokaan käytettäviä raaka-aineita myydään monta kertaa (!) halvemmalla etnisissä kaupoissa. Voisin pitää luennon mitä kaikkia ihanuuksia niistä kaupoista saa. Jos et vielä ole koskaan tullut käyneeksi, tee se nyt! Otanpa tässä nyt pienen esimerkin. Kaupassa 30-35 gramman jeera-maustepurkki maksaa lähes 2 euroa. Sieltä kyseistä maustetta saa 100g 1,2 eurolla. Riisit, pastat, nuudelit, tuoreet yrtit, kookosmaidot, säilykkeet, maustekastikkeet jne…jne…ovat PALJON halvempia. Ja vaikka nyt pitäisi puhua kotimaisista vihanneksista hyvää, en voi olla toteamatta, että yrtit ovat kuuman auringon alla kasvaneina maistuvampia kuin täällä tuotetut, esimerkiksi oma ehdoton suosikkini korianteri. Kaupan ruukkukorianteri maksaa n 1,7 euroa ja siitä määrästä tulee lähinnä vihaiseksi. Omasta ”kanta-kaupastani” saa vähemmällä rahalla kymmenkertaisen määrän korianteria. Siispä, kannattaa todellakin käydä tutustumassa! Erityisesti suosittelen hakemaan kyseisistä kaupoista riisi-, maissi-, tapioka-, ym jauhoja keliaakikoille/vilja-allergisille, kuten myöskin erilaiset riisipastat jne, jotka ovat normaalisti erittäin kalliita.

No, jospa nyt lakkaan mainostamasta ja kerron tästä kasvislisäkkeestä;)

Voit käyttää paksoin tilalla myös kiinankaalia. Irrota lehdet kannasta, voit halutessasi leikata ne pituussuunnassa vaikka kahteen osaan. Silppua lisäksi reilusti valkosipulia. Kuumenna pannussa öljyä, lisää joukkoon paksoi/kiinankaali ja valkosipulia. Sekoittele aineksia pannulla, kunnes irtoaa nestettä ja huomaat, että pannullinen tavaraa kutistuikin lähes olemattomiin. Mausta soijalla tai osterikastikkeella. Käännä pippurimyllystä pippuria päälle. Valmista parissa minuutissa ja tosi hyvää!