1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelut, Keskimäärä: 4.43/5.00)
Ladataan...

Nyhtökaurasta valmistat herkulliset pyörykät vaikkapa illanistujaispöytään. Falafelia muistuttavat pyörykät voit maustaa tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä ja muilla mausteilla.
Tarjoa seuraksi raikasta salaattia ja dippikastiketta.
Pyörykät itsessään ovat vegaanisia, mutta reseptin dippikastikkeen voit vegaanille korvata vaikkapa tomaattipohjaisella tai avokadosta valmistetulla tahnalla.

Nyhtökaurapyörykät ja wasabi-jogurttikastike
30 kpl

250 g nyhtökauraa
1 dl korppujauhoja
2 dl tomaattimurskaa
1 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
1 hienonnettu sipuli
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
½ punainen chilipaprika
½ ruukku basilikaa tai korianteria
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Paistamiseen:
öljyä

Wasabi-jogurttikastike:

4 dl maustamatonta jogurttia
1 tl wasabia
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl Dansukker Muscovadosiirappia

Laita nyhtökaura tehosekoittimeen ja jauha hienoksi.
Sekoita korppujauhot, tomaattimurska ja muscovadosiirappi isossa kulhossa ja anna turvota hetki.
Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu chilipaprika.
Hienonna joukkoon vielä basilikaa tai korianteria.
Lisää hienonnettu nyhtökaura, suola ja mustapipuria myllystä.
Sekoita ainekset tasaiseksi.
Pyöritä palloiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä käännellen.

Valmista seuraksi jogurttikastike.

Sekoita maustamattoman jogurtin joukkoon wasabia, seesaminsiemeniä ja muscovadosiirappia.

Tarkista maku.

Vinkki! Voit käyttää maustamatonta tai maustettua nyhtökauraa. Maustettua nyhtökauraa käyttäessäi voit vähentää mausteiden määrää.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.